Analyse

GOLDEX werkt enkel en alleen met professionele en hoogwaardige toestellen en apparatuur. Bij GoldEx kan u ook uw edelmetaal laten onderzoeken om een analyse of assay resultaat te kunnen bekomen. Wij hebben diverse methodes en verschillende toestellen in huis om de juiste zuiverheidsgehalte te bepalen in uw edelmetaal.

XRF spectrometer
De nauwkeurigste test gebeurt met de X-ray fluorescentie spectrometer (XRF). Dit apparaat, stuurt X-stralen door het voorwerp, waardoor er elektronen worden aangeslagen en als ze terug vallen op hun grondtoestand geven ze electromagnetische stralen af (licht) die het apparaat analyseert en berekent uit welke ingrediënten het voorwerp bestaat..

ICP-OES
De “Inductively coupled plasma with optical emission spectrometer”
Bij het gebruik van de ICP-OES ontstaat er een wisselend magneetveld dat de elektronen versnelt en in een cirkelvormige baan laat bewegen. Door botsingen tussen argonatomen en elektronen treedt ionisatie op waardoor het plasma in stand wordt gehouden. Door de toegevoegde thermische energie komen de elektronen in een hogere, ‘geëxciteerde’ toestand terecht. Waardoor er een nauwkeurige resultaat kan behaald worden.

Om onze klanten een uitstekende service te kunnen aanbieden worden de analyseresultaten uitgeleverd binnen de 24h. De analyse resultaten voor PGM’s kunnen niet binnen de 24h verkregen worden maar worden zo snel als mogelijk afgeleverd.

Wenst u meer informatie over deze dienst of wenst u een offerte op maat?

Aarzel niet om ons te contacteren.